راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

آخرین جزئیات درباره جزایر حرارتی تهران | این جزایر چه تأثیری بر محیط زیست دارند؟

  • کد خبر: ۳۳۳۰۸۷
  • ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۳
آخرین جزئیات درباره جزایر حرارتی تهران | این جزایر چه تأثیری بر محیط زیست دارند؟
مدیرکل اداره محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران ضمن اشاره به لزوم به‌روزرسانی اطلاعات مربوط به جزایر حرارتی تهران به اهمیت هم‌افزایی برای کاهش اثر تغییرات اقلیمی تأکید کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ یکی از فرضیاتی که درباره آب و هوای تهران از سال‌های گذشته مطرح شده، وجود جزایر حرارتی در پایتخت است. «اثر جزیره گرمایی شهری» در حقیقت بالا بودن قابل توجه دمای بعضی شهرها یا مناطق شهری در مقایسه با حومه یا محدوده‌های روستایی اطراف است. در این نقاط به علت مصالح ساختمان‌ها، آسفالت، سنگ‌ها یا سقف خانه‌ها یا فعالیت‌های صنعتی و فرودگاه و... حرارتی تولید یا متصاعد می‌شود که این مناطق را گرم‌تر از مناطق اطراف خود می کند.

حدود یک دهه قبل حسن اصیلیان - یکی از معاونان وقت سازمان حفاظت محیط زیست -  گفته بود تشکیل «جزیره گرمایی در تهران» در حد یک فرضیه است.

به اعتقاد او در تهران از نظر جغرافیایی ممکن است دمای شمالی و جنوبی با هم تفاوت‌های کاملاً محسوسی داشته باشد و این قضیه به کل طبیعت تهران برمی‌گردد.  او همچنین به تنوع آب‌وهوایی کشور اشاره کرده و گفته بود اختلاف دمایی زیادی بین نقاط بالا و پایین تهران وجود دارد.

اما این در خصوص محمدعلی شاعری - رئیس وقت ستاد محیط‌ زیست تهران - عنوان کرده بود که «میدان هفت‌تیر، میدان انقلاب، میدان شوش، میدان آزادی و اطراف قیطریه، جزایر گرمایی تهران هستند.» 

سید حسین بحرینی - استاد دانشکده شهرسازی دانشگاه تهران - با اشاره به انجام مطالعاتی درباره نظریه نقش «جزایر حرارتی» و «جریان باد» در آلودگی هوای تهران به شناسایی نقاطی اشاره کرده و گفته بود: «در زمان انجام مطالعات سه نقطه را به عنوان جزایر حرارتی در تهران شناسایی کردیم که شامل بافت مرکزی شهر (منطقه ۱۲)، فرودگاه مهرآباد و شمال شهر آنجایی است که ساختمان‌های مرتفع با نماهای سنگی و فلزی متراکم هستند. فرضیه این بود که با توجه به حرارتی که در تهران به خاطر فعالیت‌های مختلف یا وجود ساختمان‌ها و خودروها، پدیده‌ای به اسم «جزایر حرارتی» شکل می گیرد. مفهومش این است که این نقاط، به علت مصالح ساختمان ها، آسفالت، سنگ ها یا سقف خانه ها یا فعالیت های صنعتی و فرودگاه و... حرارتی تولید یا متصاعد می کند که آنها را گرم تر از مناطق اطراف خود می‌کند.»

وی افزوده بود: «در مراحل بعد از طریق دانشجویان آن را ادامه دادیم و متوجه شدیم در بسیاری از نقاط شهر جزایر حرارتی تکثیر پیدا کرده است.»

حال محمد صابر باغخانی پور در خصوص ارزیابی جزایر حرارتی شهر تهران می‌گوید: در این رابطه مطالعات پراکنده‌ای صورت گرفته است اما اخیرا محمد صابر باغخانی پور به منظور کاهش این معضل، شهرداری تهران لایحه‌ای را با عنوان ساختمان سبز تقدیم شورای اسلامی کرد و مصوبه‌ای با عنوان ساختمان سبز و پایدار با هدف کاهش آلودگی‌های محیط زیستی و جزایر حرارتی به شهرداری تهران جهت اجرا ابلاغ شده است.

مدیر کل اداره محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران افزود: جزایر حرارتی تهران نیازمند به‌روز رسانی اطلاعات و انجام  مطالعات جدید است.

باغخانی پور سپس درباره  اقداماتی که برای آمادگی در خصوص تغییرات اقلیمی و سایر عوامل تاثیر گذار بر افزایش دمای هوای تهران در این سازمان انجام شده است، می‌گوید: شهرداری تهران یکی از دست اندر کاران این حیطه است و نهادها و دستگاه‌های متعددی باید به منظور کاهش اثر تغییرات اقلیمی اقدام کنند.

وی ادامه می‌دهد: اقدامات شهرداری تهران در این خصوص توسعه حمل و نقل عمومی، گسترش حمل و نقل پاک و برقی سازی ناوگان، بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان ها و فضاهای عمومی، توسعه انرژی های تجدیدپذیر، معاینه فنی موتورخانه ساختمان های تحت تملک و خودروهای مورد استفاده، کاهش دفن پسماند بهداشتی و... بوده است.

باغخانی‌پور سپس اساسی‌ترین چالش‌های محیط زیستی تهران را به ترتیب آلودگی هوا، معضل مدیریت آب و آلودگی‌های صوتی و بصری عنوان می‌کند و درباره ساز و کارهای موجود برای نظارت و ارزیابی موجود می‌گوید:  شهرداری تهران در دوره مدیریت شهری فعلی، اقدام به تدوین و ابلاغ نظام یکپارچه مدیریت محیط زیست کرد که بر اساس این نظام، کلیه فعالیت‌ها و خدمات مناطق ۲۲ گانه همچنین پیمانکاران، بصورت مستمر رصد و ارزیابی می‌شوند. 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->